Ik ben Joël Santana. Ik ben opgevoed in een gezin waar mijn moeder me vaak meenam naar de kerk. Mijn vader was geweldadig. Op mijn twaalfde scheidden mijn ouders. Mijn moeder bleef trouw aan God, ze ging altijd naar de kerk en wij moesten mee. Ik vond het in het begin niks, maar later kwam ik tot bekering, ik bad een gebed en gaf mijn leven aan Christus.

Ziekte
In mijn tienerjaren kreeg ik een ernstige ontstekingsziekte aan de dikke darm. Ik belandde 4 keer in 2 jaar tijd in het ziekenhuis. De laatste keer was ik stervende. Mijn moeder vastte en bad 2 weken lang en ik werd genezen. Dat was voor mij een teken dat God leeft, maar toch als tiener ging ik later weer mijn eigen weg. Ik keerde God de rug toe en besefte, wanneer ik sterf, ga ik verloren naar een eeuwige hel. Als 23-jarige wilde ik verder studeren in Nederland.

Uitsmijter
Ik werkte als uitsmijter bij een discotheek, denkende dat ik respect zou krijgen. Ik gebruikte steroïden om nog meer te laten zien wie ik was, maar van binnen was ik leeg. Op een bepaald moment kreeg ik een uitnodiging voor een kerkdienst, diep in mij wist ik dat God tot mij sprak. Ik kwam opnieuw tot bekering en ben inmiddels getrouwd. God heeft wonderen in mijn leven gedaan. Maak een keus voor God, Hij heelt wat gebroken is en maakt het nieuw. Geef God een kans en kom tot berouw en bekering.