Wie wij zijn

Wij zijn een Evangelische kerk die sinds 2016 actief is in Hoofddorp. Wij zijn een onderdeel van Christian Fellowship Ministries (CFM). CFM is ontstaan in het begin van de jaren zeventig ten tijde van de zogenaamde ''Jesus People Movement''.

Vanuit deze opwekking zijn veel nieuwe gemeenten gesticht, waaronder The Potter's House in Prescott, Arizona onder leiding van pastor Wayman Mitchell. Vanuit deze opwekking en met een sterke visie voor evangelisatie, begon pastor Mitchell echtparen uit te zenden, eerst in Amerika, maar later in alle delen van de wereld. In 1979 kwam pastor Mitchell in contact met een kleine bijbelstudiegroep in Steenwijk, Nederland. Met de ondersteuning van CFM werd ''Evangeliegemeente De Deur'' opgericht, eerst in Steenwijk, later in Zwolle. 

Vanuit Zwolle zijn ook weer nieuwe gemeente gesticht. Volgens dit principe is uiteindelijk ook Evangelie Gemeente De Deur Hoofddorp ontstaan. Wereldwijd zijn wij actief in meer dan 110 landen met meer dan 3.450 kerken. Als kerk houden wij vast aan deze visie om de wereld te bereiken met het evangelie. Dit doen wij door het evangelie te verkondigen, discipelen te maken en echtparen uit te zenden die de roeping op hun leven hebben om het evangelie verder te verspreiden. 

Ontstaan Hoofddorp kerk

Pastor Jeroen en Cornelia van Leeuwen zijn de kerk gestart en hebben de kerk zien groeien tot een stabiele groep mensen met verschillende culturen en leeftijdscategorieën. 

In december 2021 hebben pastor Maurice en Paola Driever de kerk van hen overgenomen. Voorheen werden onze samenkomsten o.a. gehouden in basisschool De Klimop in Hoofddorp, maar sinds 1 oktober 2022 vinden onze samenkomsten plaats aan de Jadelaan 117 in Hoofddorp. In minder dan 1,5 jaar tijd zagen zij de kerk zien groeien en in aantallen zien verdubbelen. In maart 2023 namen pastor Floyd en Sandy Usmany het werk van hen over en dienen hier sindsdien.