Waar Jezus jouw leven
kan veranderen!

Joël - Geweld


Hallo, ik ben Joël Santana. Ik ben opgevoed in een half christelijk gezin. In mijn familie was geweld, mijn vader sloeg mijn moeder en deed dingen die ik niet mocht zien. Op mijn twaalfde scheidden mijn ouders. Mijn moeder bleef trouw aan God, ze ging altijd naar de kerk en wij moesten mee. Ik vond het in het begin niks, maar later kwam ik tot bekering.

Plotseling kreeg ik colitis ulcerosa: een ontstekingsziekte van de dikke darm. Ik belandde 4 keer in 2 jaar tijd in het ziekenhuis. De laatste keer was ik stervende. Mijn moeder vastte en bad 2 weken lang en ik werd genezen. Dat was voor mij een teken dat God leeft. Maar toen ik een tiener was, ging ik mijn eigen weg. Ik wilde altijd mijn eigen dingen doen, maar ik wist dat wanneer ik zou sterven, ik naar de hel zou gaan omdat ik God de rug toe keerde. Als 23-jarige wilde ik verder studeren in Nederland. Ik werkte als uitsmijter, denkende dat ik respect zou krijgen. Ik gebruikte steroïde om nog meer te laten zien wie ik was, maar van binnen was ik leeg.

Toen kreeg ik een folder voor de kerk, diep in mij wist ik dat God tot mij sprak. Een half jaar later kwam ik tot bekering en inmiddels ben ik getrouwd. God heeft wonderen in mijn leven laten zien. Ik wil je bemoedigen om een keuze voor God te maken want Hij heelt wat gebroken is en maakt het nieuw. Geef God een kans en kom tot berouw en bekering.