Waar Jezus jouw leven
kan veranderen!

Robert - Leegte


Mijn naam is Robert Mugenyi, ik kom uit Uganda en ben rooms-katholiek opgevoed. Ik wist dat God bestond, maar ik had geen relatie met Hem. Ik ging uit gewoonte naar de kerk.

Toen ik naar Nederland verhuisde kwam er een grote leegte in mijn hart, omdat ik Jezus geen plaats meer gaf in mijn dagelijkse leven. Het gevolg was dat ik meer liefde kreeg voor geld, dure kleding, feestjes en sex. Ik begon te roken, blowen en drinken en werd verslaafd aan pornografie. Ik ging van relatie naar relatie en bleef zoeken naar voldoening in mijn leven, maar bleef eenzaam.

Op een dag werd ik op straat aangesproken door christenen die mij vertelden dat God van mij hield en nog steeds een plan voor mijn leven had. Ik ben toen tot bekering gekomen, maar heb daarna nog wel wat moeite gehad om mijn zondige gewoontes op te geven. Met vallen en opstaan heeft God mij geholpen om deze gewoontes te overwinnen. Nu leef ik om God te behagen. Ik ben getrouwd en God heeft structuur in mijn leven gebracht. Teruggaan naar mijn oude leven met mijn oude gewoontes en verslavingen is geen optie meer voor mij, want ik heb echte vrede, vrijheid en voldoening gevonden in Jezus!